2 minuten leestijd (493 woorden)
Aanbevolen 

Corona Virus

coronavirus
De huidige corona crisis raakt ons helaas allemaal. We kunnen ons voorstellen dat men daarom nu niet bezig bent met plannen en boeken van vakanties, maar liever thuis blijft. Gezondheid en veiligheid is momenteel het allerbelangrijkste!
In de huidige omstandigheden kunnen reizigers ook niet langer genieten van hun geboekte reis en komen zij ook steeds vaker het land van hun vakantie niet meer in. Daarnaast raadt ook de overheid af om te reizen naar het buitenland. Vele reisorganisaties hebben daarom besloten om geen reizen meer te verkopen tot in ieder geval begin juni. 

Vakantiesin  heeft daarom een aantal maatregelen en tips. 

  • Komende periode gaan wij geen reizen promoten met vertrek voor 1 juli. Hopelijk hebben de maatregelen van verschillende overheden tegen die tijd dan zijn vruchten afgeworpen, zodat u alsnog kunt genieten van een heerlijke zomervakantie.  Daarnaast gaan we alvast meer vakanties promoten, welke plaatsvinden in het najaar of de herfstvakantie. Indien de situatie wijzigt, dan gaan wij dit uiteraard ook aanpassen.
  • Voor de komende tijd raden wij iedereen aan om alleen pakketreizen bij een reisorganisatie te boeken die bij de SGR is aangesloten. Mocht je reis niet kunnen doorgaan door het coronavirus, dan heb je recht op een Corona-voucher voor het door jou aanbetaalde bedrag. Op deze manier zit je altijd veilig qua financiën en kan je toch nog zorgeloos boeken. 
  • Heb jij nog een reis gepland staan? Wij raden je aan om deze om te boeken naar een later moment, in plaats van te annuleren. De reissector heeft het op dit moment financieel ontzettend zwaar. Als reisorganisaties alle geannuleerde vakanties terug zou moeten betalen, brengt dit de organisaties in de problemen. Daarom proberen ze je zo veel mogelijk tegemoet te komen door je vakantie (gratis) te laten omboeken of vouchers te verstrekken. Zo kan de organisatie toch blijven bestaan en kun jij op een later tijdstip alsnog op vakantie.
  • Om toch alvast een beetje een vakantie gevoel te krijgen hebben wij daarom een blog geopend. Op dit blog gaan wij dagelijks leuke vakantie verhalen delen en allerlei andere leuke vakantie feitjes. Echter wat nog leuker is om je eigen verhaal met andere te gaan delen. Je kunt namelijk geheel gratis een eigen account aanmaken op onze website en je eigen vakantie blog beginnen. Op deze manier kun je niet alleen zelf nogmaals van je vakantie genieten, maar laat je ook andere mensen meegenieten in deze moeilijke tijd. 


Vakantiesin draait volledig op vrijwilligers en de kosten voor het onderhouden van de pagina worden normaal gezien gedekt via het ontvangen van commissie voor een geboekte reis via onze site. Zoals je kunt begrijpen is dit tot stilstand gekomen. Mocht je toch alvast een reis boeken, dan willen we je vriendelijke vragen om het dan via 1 van de onderstaande links te doen. Het kost jou niets extra en wij ontvangen dan de nodige commissie om de website te onderhouden.

Vlucht vertraagd, geannuleerd of heeft u de aanslu...