Turkse drama wint prijs in ShanghaiEen Turkse drama over een immigrant uit Macedonië wie moet omgaan met de dood van haar moeder en haar rouwende vader, heeft de hoofdprijs gepakt bij china's  top internationale film festival.


Organisatoren van het Shanghai International Film festival kondigden zondagavond laat aan dat  Orhan Oğuz’s “Hayde Bre” de Golden globet heeft gewonnen voor de beste speelfilm. De jury onder leiding van "Rain Man" regisseur Barry Levinson zei in een verklaring dat hij onder de indruk was van Oğuz's "grimmige, eerlijke, onverschrokken blik naar een moeder die te maken heeft met een moderne wereld en haar scheiding van haar landelijke achtergrond".
De jury voegde toe "de film was effectief, soms verontrustend, maar altijd trouw aan zijn intenties".
De hoofdrol spelende man in de film, Şevket Emrulla, nam ook de award voor beste acteur in ontvangst. Zijn prestaties worden door de jury omschreven als "gewoon perfect, simpel, maar vol van betekenis".
De andere leden van de jury waren: Britse scenario schrijver Christopher Hampton, Japanse regisseur Yoici Sai, Frans-Vietnamese film maker Tran Anh Hung, Chinese regisseur Wang Quanan.

 

Laatste reviews

Vasia Zephyros Beach Boutique
 
7.9
"Prachtige ligging, direct aan een..."
Flamingo Beach Hotel
 
6.9
"Hotel ligt direct aan het..."
Camping Zaton Holiday Resort
 
9.1
BK Bianca Kunnen
"Nette onderhouden grote camping. Veel..."
Hotel Side Sungate
 
8.4
R Rony
" Het hotel is goed..."