Walid al-MoallemSyrië Minister van Buitenlandse zaken, Walid Al-Moallem heeft Turkije woensdag gevraagd om hun reactie op President Bashar al-Assad zijn toespraak te heroverwegen. De Turkse  President Abdullah gaf aan dat het niet genoeg is.


Sprekend op een persconferentie in Damascus, zei hij dat zijn het land "de beste betrekkingen met Turkije wil".
Turkije, een goede vriend van Syrië, is nu steeds meer eeen uitgesproken criticus van het hardhandig optreden van Syrië tegen de anti regime protesten, die Premier Erdogan onlangs omschreef als "barbaars".
De Syrische minister verwacht ook dat de Europese Unie, het ontslag van president Bashar al-Assad als een belofte op hervorming zien. Europa wil chaos in het land zaaien en dreigt zich te wenden to andere regio's voor de handel en ondersteuning.
Hij was ervan overtuigd dat ondanks de groeiende internationale druk op Syrië, er geen militaire interventie in zijn land zal komen, noch een no-fly zone van het soor dat de NAVO tegen Libië heeft opgelegd.
De EU heeft dinsdag de sancties tegen Sirië verlengd, welke 4 ondernemingen betreft.
Voor de opstand werd Syrië als bondgenoot gezien, vooral strategisch inverband met Iran.
Moallem zei verder: "We zullen vergeten dat Europa op de kaart staat en we zullen ons gaan richten op het oosten en het zuiden en alle richtingen welke ons de hand bieden. De Wereld is niet alleen Europa, Syrië zal standvastig blijven".
Rusland en China, beide veto holding leden, hebben geweigerd voor een VN-resoltuie van de veiligheidraad, zoals voorgesteld door de Europese bevoegdheden, die Syrië zou veroordelen voor het optreden tegen de demonstranten.

 

Laatste reviews

Vasia Zephyros Beach Boutique
 
7.9
"Prachtige ligging, direct aan een..."
Flamingo Beach Hotel
 
6.9
"Hotel ligt direct aan het..."
Camping Zaton Holiday Resort
 
9.1
BK Bianca Kunnen
"Nette onderhouden grote camping. Veel..."
Hotel Side Sungate
 
8.4
R Rony
" Het hotel is goed..."