turkije moet werken aan homo discriminatieLesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LGBT’ers) worden in Turkije op grote schaal gediscrimineerd. Een nieuw Amnesty-rapport beschrijft de pijnlijke details.

Het rapport Not an illness nor a crime: Lesbian, gay, bisexual and transgender people in Turkey demand equality beschrijft discriminatie van LGBT’ers in de gezondheidszorg, het onderwijs, de huisvesting en op de werkvloer.

 

Discriminatie wijdverspreid
De vooroordelen tegen LGBT’ers zijn in Turkije wijdverspreid. Omdat er geen wetten en mechanismen zijn om discriminatie tegen te gaan, zijn ze terecht bang voor uitsluiting en geweld. Homovijandige uitlatingen van regeringsvertegenwoordigers hebben de situatie nog eens verergerd. Veel Turkse LGBT’ers voelen zich gedwongen hun seksuele oriëntatie verborgen te houden.

Transgenders kwetsbaar
Transgenders zijn een extra kwetsbare groep. Ze vinden zelden werk en zijn vaak gedwongen hun toevlucht te zoeken tot illegaal werk in de seksindustrie. Ze worden daarin veelvuldig geïntimideerd en getreiterd door politieagenten en krijgen ook in hun dagelijks leven willekeurige boetes opgelegd. Een onderzoek onder transgenders wees uit dat 89 procent van de ondervraagden slachtoffer is geweest van politiegeweld in detentie. Ze zijn bovendien vaak het slachtoffer van haatmisdrijven, die vervolgens nauwelijks door de politie worden onderzocht.

LGBT-organisaties dwarsgezeten
LGBT-organisaties hebben in 2010 zestien moorden vastgelegd van mensen die waarschijnlijk op grond van hun seksuele oriëntatie slachtoffer zijn geworden. Turkse organisaties die opkomen voor de rechten van LGBT’ers worden door de overheid dwarsgezeten. De overheid voert civiele rechtszaken tegen ze en hun vrijheid van meningsuiting en vereniging wordt geschonden.

Amnesty International roept de Turkse overheid op wetgeving in te voeren die discriminatie op grond van seksuele oriëntatie en genderidentiteit tegengaat.

Laatste reviews

Vasia Zephyros Beach Boutique
 
7.9
"Prachtige ligging, direct aan een..."
Flamingo Beach Hotel
 
6.9
"Hotel ligt direct aan het..."
Camping Zaton Holiday Resort
 
9.1
BK Bianca Kunnen
"Nette onderhouden grote camping. Veel..."
Hotel Side Sungate
 
8.4
R Rony
" Het hotel is goed..."