Turkse gevangenen in parlementHet Turkse parlement krijgt er na de verkiezingen van dit weekend negen leden bij die rechtstreeks uit de gevangenis komen. Dat blijkt uit de officieuze verkiezingsresultaten.

 

Staatsgrepen
De negen gevangenen zaten in hechtenis voor pogingen tot staatsgrepen. Verder zouden ze banden hebben met Koerdische rebellen. Een van de coupverdachten is de populaire journalist Mustafa Balbay.

Oppositie
Balbay en wetenschapper Mehmet Haberal zijn gekozen voor de grootste oppositiepartij CHP, de gepensioneerde generaal Engin Alan won een zetel voor de nationalistische MHP. Onder de zes gevangen Koerden die zijn gekozen is Hatip Dicle, een prominente Koerd die eerder parlementslid was.

Voorkomen
Waarschijnlijk komen de parlementariërs in spe snel vrij. Ze moeten nog wel voorkomen bij hun rechtszaak. De autoriteiten hadden de laatste tijd enkele omstreden onderzoeken ingesteld naar kritische intellectuelen en Koerdische activisten.

Erdogan
De partij van de huidige premier Erdogan heeft de verkiezingen in Turkije gewonnen. Erdogan heeft niet genoeg stemmen gekregen voor een tweederde meerderheid, waar even op gerekend werd.

Laatste reviews

Vasia Zephyros Beach Boutique
 
7.9
"Prachtige ligging, direct aan een..."
Flamingo Beach Hotel
 
6.9
"Hotel ligt direct aan het..."
Camping Zaton Holiday Resort
 
9.1
BK Bianca Kunnen
"Nette onderhouden grote camping. Veel..."
Hotel Side Sungate
 
8.4
R Rony
" Het hotel is goed..."