Vandaag zijn de parlementsverkiezingen in Turkije begonnen. Vanaf zondagochtend 07.00 uur kan er gestemd worden in het oosten van het land. Een uur later konden ook de inwoners in het westen van Turkije hun stem uitbrengen.

Meer dan vijftig miljoen Turken zijn in de gelegenheid om vandaag hun stem te laten gelden.

 

 

Volgens velen is het al zo goed als zeker dat de huidige regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) zal winnen. In de peilingen krijgt de partij 40 tot 50 procent van de stemmen. Nu is het alleen nog de vraag of het de AKP lukt om 367 parlementszetels te halen, zodat ze de grondwet op eigen kracht mogen aanpassen. De AKP heeft nu 341 van de 550 zetels.

 

Van de Republikeinse Volkspartij (CHP) wordt verwacht dat zij tussen de 24 en 30 procent behalen, de rechtse Nationalistische Actiepartij (MHP) ruim 10 procent, en de resterende onafhankelijken samen minstens 5 procent.

Geen reclame en geen alcohol

Op de dag van de verkiezingen zelf wordt er geen alcohol geschonken of verkocht en er mag ook geen campagne gevoerd worden voor de politieke partijen. Grote billboards worden zelfs afgeplakt. Google.com.tr heeft zijn logo inmiddels ook aangepast naar de sfeer van de verkiezingen.

Laatste reviews

Vasia Zephyros Beach Boutique
 
7.9
"Prachtige ligging, direct aan een..."
Flamingo Beach Hotel
 
6.9
"Hotel ligt direct aan het..."
Camping Zaton Holiday Resort
 
9.1
BK Bianca Kunnen
"Nette onderhouden grote camping. Veel..."
Hotel Side Sungate
 
8.4
R Rony
" Het hotel is goed..."