Het Britse weekblad spreekt van een oplopende corruptie en beweert dat de persvrijheid onder vuur is. Ook zou het gevaarlijk zijn als de Ak-Partij tweederde van de zetels krijgt, wat betekent dat de regeringspartij eenzijdig de grondwet kan wijzigen.

Grondwet
"De Turkse grondwet heeft een makeover nodig, maar dit moet in samenwerking gebeuren met andere partijen, en niet als een project van Ak-Partij", schrijft The Economist. "Om hier zeker van te zijn moet de CHP (Republikeinse Volkspartij) meer stemmen krijgen om een tweederde meerderheid te voorkomen" wordt er aan toegevoegd.

Frans systeem
Premier Erdogan wilt volgens The Economist een 'Frans-stijl presidentschap', met hemzelf aan roer wat een 'groot fout' zal zijn voor een land dat het huidige systeem is gewend.

Economische groei
The Economist geeft wel toe dat de Turkse economie dankzij de prestaties van de Ak-Partij uitzonderlijk is gegroeid en het land democratischer is geworden nu het leger minder macht heeft. Ook wordt Turkije een economische en politieke macht, zowel in de regio als in de wereld. "Turkije is als Islamitische democratie een inspiratie voor de Arabische landen" aldus het weekblad.

Kritiek
Premier Erdogan haalt fel uit tegen het weekblad. "Het is niet te accepteren dat een internationale blad mensen adviseert om te stemmen op een specifieke partij" aldus Erdogan. "Wij zouden het ook niet accepteren als het weekblad zou adviseren om op ons te stemmen" voegt hij er aan toe.

Partijleider Kemal Kilicdaroglu van CHP reageert tevreden: "Ik ben blij dat de wereld de waarheid ziet", aldus Kilicdaroglu.

Laatste reviews

Vasia Zephyros Beach Boutique
 
7.9
"Prachtige ligging, direct aan een..."
Flamingo Beach Hotel
 
6.9
"Hotel ligt direct aan het..."
Camping Zaton Holiday Resort
 
9.1
BK Bianca Kunnen
"Nette onderhouden grote camping. Veel..."
Hotel Side Sungate
 
8.4
R Rony
" Het hotel is goed..."