Uit angst voor het Syrische leger blijven Syriërs vluchten naar Turkije. Er zijn ruim 2.500 Syriërs de grens overgestoken. Syrië bereidt een militair offensief voor tegen de tegenstanders van het regime.

Bloedbad
Vooral in de noordelijke stad Jisr al-Shughour zijn veel inwoners op de vlucht geslagen. De Syrische staatstelevisie maakte eerder deze week bekend dat in de stad 120 politieagenten zijn doodgeschoten door betogers.

Volgens mensenrechtenactivisten grijpt het regime dit bloedbad aan om hard op te treden tegen de demonstranten. Duizenden elitesoldaten zouden zich rondom de stad hebben verzameld en een aanval zou ophanden zijn.

Extremisme
De staatsmedia zeggen dat het leger gaat vechten tegen 'gewapende extremisten'. Het zou gaan om '800 tot 2.000 strijders, onder wie vrouwen en mannen die bekend staan om hun religieuze extremisme'.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zei woensdag dat zijn land de grenzen openhoudt voor alle vluchtelingen uit het onrustige buurland. Tijdens een persconferentie riep hij op tot tolerantie.

De Nederlandse minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken (VVD) heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan Nederlandse Syriërs in Rotterdam. Rosenthal noemde het geweld in Syrië 'van ongekende gruwelijkheid'. Volgens de minister moet alles op alles worden gezet om het geweld te stoppen.

 

Laatste reviews

Vasia Zephyros Beach Boutique
 
7.9
"Prachtige ligging, direct aan een..."
Flamingo Beach Hotel
 
6.9
"Hotel ligt direct aan het..."
Camping Zaton Holiday Resort
 
9.1
BK Bianca Kunnen
"Nette onderhouden grote camping. Veel..."
Hotel Side Sungate
 
8.4
R Rony
" Het hotel is goed..."