De handtekeningen zijn nu echt gezet. Istanbul krijgt zijn eigen Disneyland! Of wereld mogen we wel zeggen. TOKI zal namelijk een lap grond in Halkali (in Istanbul) van maar liefst een half miljoen vierkante meter (500.000 m²) omtoveren van vuilstortplaats naar een mega groot themapark.

TOKI (Toplu Konut Idaresi) heeft het contract met haar zakenpartner nu definitief zwart op wit. Eerst werd nog actief gezocht naar een goede zakenpartner totdat “Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş” met een bod naar buiten kwam van 405.275.000 TL (omgerekend een kleine 200 miljoen Euro). Dit was dan ook het winnende bod. In totaal wordt er door de bedrijven 1.8 miljard TL geïnvesteerd. Wat neerkomt op zo’n 850 miljoen Euro.

In een toespraak tijdens de bijeenkomst werd gezegd dat in dit toekomstige themapark elke fantasie waarheid zal worden. “Onze dromen kennen namelijk geen grenzen”, aldus Can Aynagöz, algemeen directeur van Mesa.

 

Dit themapark zal niet alleen een symbool worden voor Istanbul, maar voor heel Turkije. Als men het nu over pretparken heeft, wijzen de vingers vaak in de richting van Amerika. Daar zullen wij verandering in brengen.

Meer dan alleen een themapark

Het blijft niet alleen bij een themapark. Er zal ook een heel groot winkelcentrum komen, diverse mega outlet stores, een hipermarket (mega supermarkt), diverse hotels, convention centers, ruimte voor beurzen, een groot ziekenhuis en zelf een nieuwe school. Het themapark inclusief bovenstaande andere projecten zullen in totaal maar liefst 1.489.962 m² ruimte in beslag nemen.

Na de opening van het project zullen naar verwachting 23.000.000 bezoekers per jaar het park bezoeken.

Disneyland in Istanbul

Laatste reviews

Vasia Zephyros Beach Boutique
 
7.9
"Prachtige ligging, direct aan een..."
Flamingo Beach Hotel
 
6.9
"Hotel ligt direct aan het..."
Camping Zaton Holiday Resort
 
9.1
BK Bianca Kunnen
"Nette onderhouden grote camping. Veel..."
Hotel Side Sungate
 
8.4
R Rony
" Het hotel is goed..."