Artikelen

Statistics
 • 15 Articles

Zuid-Amerika is een continent dat in zijn geheel op het zuidelijke halfrond ligt, in het oosten wordt begrensd door de Atlantische Oceaan en in het westen door de Grote Oceaan of Stille Oceaan, de grootste oceaan op aarde. Ten noorden van Zuid-Amerika ligt Noord-Amerika, beide werelddelen worden gescheiden door de Darién Gap op de grens van Colombia en Panama. Ook het Panamakanaal wordt wel als de grens tussen Noord- en Zuid-Amerika beschouwd. Ten zuiden van Zuid-Amerika ligt het continent Antarctica, de afstand van de Chileense Kaap Hoorn, het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika, tot het Antarctische schiereiland bedraagt slechts ca. 800 km. De kortste afstand tussen Zuid-Amerika en het ten westen gelegen continent Afrika bedraagt zo’n 2600 km.

 1.   12 juni 2019
 2.   Continenten

Amoudara ligt aan de noordkust van Kreta en heeft haar naam te danken aan het natuurlijke zandstrand dat zich hier bevindt. (Ammos betekent zand). Deze badplaats ligt ten westen van Heraklion. De stad Heraklion heeft in het verleden het zand dat nodig was voor de bouw van huizen, met vrachtwagens tegelijk van het strand van Amoudara gehaald. Gelukkig is het een natuurlijk zandstrand en de zee brengt constant nieuw zand met zich mee.

 1.   04 oktober 2017
 2.   Plaats info

Het is een van de mooiste steden van de Bulgaarse Rivièra. Majestueuze witte kliffen, azuurblauwe zee, goudkleurig zand en eindeloze stranden, omgeven door duinen - dus Nessebar is een echte diamant en pracht van de natuur. De stad is ongeveer 3.000 jaar geleden gesticht en is dankzij haar schitterende zandstrand, rijke historie en moderne hotels uitgegroeid tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Bulgarije.

 1.   04 oktober 2017
 2.   Plaats info

Goldens Sands is een badplaats in Bulgarije gelegen aan de Bulgaarse Rivièra. Het 'gouden' zandstrand is vier kilometer lang en ongeveer honderd meter breed. Windsurfen, waterskiën, zeilen, duiken en parasailen, het is er allemaal mogelijk! De accommodaties liggen vaak verscholen tussen het groen en bieden uitzicht over het water. Overdag flaneert u langs de vele leuke kraampjes en kiosken op de levendige boulevard. Ook 's avonds hoeft u zich niet te vervelen want Golden Sands staat bekend om het uitgaansleven, met zijn vele discotheken, pubs en casino's. Golden Sands is ideaal voor jongeren, gezinnen met kinderen en actieve families!

 1.   04 oktober 2017
 2.   Plaats info

Het Bulgaarse kustdorpje Duni (Dyuni) ligt ten zuiden van de plaats Bourgas en is een oase van luxe en rust. Het is een typische All Inclusive resortplaats met met vele tophotels en hun faciliteiten. De baai waaraan Duni ligt is misschien wel de mooiste van Bulgarije: een lange goudgele strook van fijn zand. Aan de noordkant van de baai is een nieuwe jachthaven. 

 1.   04 oktober 2017
 2.   Plaats info
Nog geen Artikelen aangemaakt
Unable to load tooltip content.