oost-anatolie

Oost-Anatolië

Ishak Pasha Paleis

Oost Anatolië is een bergachtig gebied en heeft een zeer divers landschap. Zo ligt hier het okerkleurige plateau van Erzurum en de wouden, watervallen en groene weiden van Kars en Ağrı. Ook de eeuwige sneeuw op de Bijbelse Ağrı Dağı (Ararat berg) en het enorme Van-meer met diepblauw water maken onderdeel uit van de prachtige natuur. Ondanks het ruige landschap en het barre klimaat zijn de bewoners van Oost Anatolië vriendelijk en gastvrij. Door de extreme lange, koude winters en de zeer warme droge zomers wonen er niet veel mensen. Het is ook direct het minst bevolkte gedeelte van Turkije.

Land: Turkije Regio: Oost Anatolië

De lange en turbulente geschiedenis van de regio heeft monumenten achtergelaten van verschillende beschavingen. Voorbeelden zijn mystieke Byzantijnse kloosters en kerken, fraaie Seldsjoekse mausoleums en karavanserais, en elegante Osmaanse moskeeën en citadellen. Het bekendste monument is het Ishak Paşa paleis bij Doğubayazıt. Çolak Abdi Paşa en Ishak Paşa, de Osmaanse gouverneur van de provincie, hebben het paleis tussen 1685 en 1784 laten bouwen.

Ağrı Dağı

Bij Doğubayazıt reikt de Ağrı Dağı, het mooiste natuurmonument van Turkije, tot een hoogte van 5.137 meter. Historici vermoeden dat de Ark van Noach hoog op de berg,  onder sneeuw en ijs begraven ligt. Het lager gelegen gedeelte van de Ararat bereikt een hoogte tot 3.925 meter. Het dorpje Üzengili, 25 km ten oosten van Doğubayazıt, is een uitstekende plaats om het lokale dessert 'aşure' (de pudding van Noach) te proeven. Men zegt dat deze het eerst gemaakt werd door de vrouw van Noach, van het laatste beetje voedsel dat nog in de ark aanwezig was.

Foto's

Van meer
Van meer
watervalen dorp Muradiye
oude stad Mardin
oude stad Dara
Mor Augen Klooster
Nemrut Dagi
Nemrut krater
Mesopotamische Vlakte
kerk met op achergrond Van meer
Mesopotamië
Harran-Oost-Anatolie
Ishak Pasha Paleis
Het water van de Eufraat
Halil-Ur-Rahmanmoskee
Halil-ur-Rahman moskee
De vijver van Abraham aan de voet van de citadel van Nimrod - heilige karpers
de vijver van Abraham
brug over de rivier Tigres
De Kathedraal van Kars
bijenkorfwoningen
binnenkant Ishak Pasha paleis
bijenkorfwoningen
beeld steles van Nemrud

Kaart

Bezoekers-commentaren

Er is nog geen commentaar geschreven voor deze listing.
Heeft u al een account?
Positief & Negatief
Over Mij
Commentaar