Tuban - zee - surfen

Tuban

 
0.0 (0)
Tuban - vissersdorp

Voor de vakantieganger die een minder drukke omgeving op prijs stelt, maar het gevarieerde winkel- en restaurantaanbod binnen handbereik wil hebben, is Tuban een goede keus.
Tuban ligt nabij de dynamische badplaats Kuta, gelegen aan een van de mooiste stranden van Bali. Dagelijks raakt hier iedereen in vervoering over de weergaloze zonsondergang.
Het strand van Kuta verbindt het zuidelijk gelegen Tuban met de noordelijke uithoek van Legian. Samen met het centrale Kuta, is dit een gezellige aaneenschakeling van bars, restaurants en winkeltjes, temidden waarvan de hotels een oase van rust zijn.

Land: Indonesië Regio: Bali Plaats: Tuban

Stranden

Tuban beschikt over mooie stranden, al is het niet overal even breed. Het strand van Kuta is waarschijnlijk het meest beroemd. Overdag en ‘s avonds is dit strand een ontmoetingsplek. Door de stroming en de hoge golven is dit strand een gewilde plek voor surfers. Pas echter op tijdens het zwemmen, de stroming kan verraderlijk sterk zijn. Het brede strand van Legian is een stuk rustiger dan dat van Kuta. De stroming er echter net zo verraderlijk.

Eten en drinken

U vindt in dit gebied een ruime keus aan restaurants. Houd u van Mexicaans, Italiaans, Japans of toch liever Indonesisch? Alles is mogelijk. Ook zijn er hier verschillende fastfoodketens vertegenwoordigd. Uiteraard heeft ieder hotel een eigen restaurant en bar.

Winkelen

Liefhebbers van winkelen kunnen hier hun hart ophalen. U vindt hier talloze winkels die van souvenirs en prullaria tot luxe goederen verkopen. Er zijn nog steeds vele winkels die goedkope t-shirts en badkleding verkopen, ook wel ‘kunstmarkten’ genoemd. Er zijn inmiddels ook een flink aantal winkels met uitstekende kwaliteit kleding en souvenirs. Op het strand wordt u van alles aangeboden. U hoeft uw plekje in de zon niet te verlaten voor een versnapering, zonnebril of massage.

Vervoer

Een makkelijke en leuke manier om uzelf te verplaatsen hier is te voet. Zo kunt u in alle rust de omgeving verkennen. Wilt u grotere afstanden verlengen, dan is een bemo waarschijnlijk de goedkoopste manier van vervoer. Er rijden bemo’s van en naar vaste punten. Een comfortabelere manier van reizen is per taxi. Let wel op of de chauffeur de meter aanzet. Wil hij dat niet, of is de meter ‘stuk’, spreek dan in ieder geval een prijs af.

Waterbom Bali

Dit waterparadijs gelegen in Tuban beschikt over spectaculaire glijbanen en vermaak in en buiten de zwembaden. Het is een waterpark voor jong en oud. Een waterpark waar je gehele dag kan vermaken. In het Waterbom park zijn verschillende glijbanen, wildwaterbanen, restaurants en bars. Alle zwembaden en glijbanen liggen in een grote tropische tuin. Het is te adviseren om de entreekaarten vroeg in de ochtend, voor 10 uur, te halen. De kaarten voor het park zijn namelijk vaak snel uitverkocht. Als je ‘s morgens de kaarten haalt, kan je naar binnen wanneer je wilt.

  • Voor alle leeftijden.
  • Douches en kastjes aanwezig. handdoeken kunnen gehuurd worden.
  • Drank en eten, je krijgt een polsbandje aan de ingang waar je geld moet opzetten, iedere keer dat je iets drinkt of eet scan je je bandje in en wordt dat in mindering gebracht van je bedrag.  

De attracties liggen verspreid in een fantastisch mooie en goed onderhouden tropische tuin. Er zijn voldoende life guards aanwezig, die voor een veilig gevoel zorgen. In enkele hotels kun je van tevoren entreekaarten kopen. Daardoor kun je 's morgens ook sneller naar binnen. Het personeel in het park is erg behulpzaam; ze doen niet moeilijk en zijn erg vriendelijk.
Voor bijna de helft van alle aanwezige glijbanen moet je minimaal één meter hoog zijn.
Het onderhoud en de kwaliteit van het waterpark is ondermeer goed. Alles is in perfecte staat.
Bij de ingang zijn kluisjes om je eigendommen in te doen. Als ze vol zijn, bevinden zich er bij het kinderbad nog meer. Bij de ingang kun je polsbandje kopen en daar zet je dan geld op. Daarmee kun je drankjes en eten kopen. Zo hoef je niet steeds naar je kluisje om geld uit je portemonnee te halen. Tip: zet er voldoende geld op. Bij de uitgang krijg je geld wat over is op het polsbandje terug!

Tuban

Indonesië
min: 24°C
max: 31°C
Wind: 19 km/u
Vochtigheid: 82%
vrijdag, 22 januari, 2021
07:12:49

28°C

Mogelijk lichte regen en hoge luchtvochtigheid

vrijdag

24°C/31°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

dinsdag

25°C/32°C

Mogelijk lichte regen gedurende de nacht.

zaterdag

24°C/33°C

Mogelijk lichte regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

woensdag

24°C/32°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

zondag

25°C/33°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

donderdag

24°C/31°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

maandag

24°C/31°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

vrijdag

24°C/33°C

Zware regenbuien en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

Foto's

Waterbom
Waterbom - surfen
Waterbom
Waterbom
Chariot standbeeld Tuban
Tuban - strand

Kaart

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers reviews voor deze listing.
Heeft u al een account?
Reviews (hoe hoger hoe beter)
(Water)sporten
Bezienswaardigheden
Kindvriendelijkheid
Lokale bevolking
Openbaar vervoer
Restaurant
Shopmogelijkheden
Strand/ meer
Uitgaansgelegenheden
Positief & Negatief
Over Mij
Commentaar