Seminyak

Seminyak

 
0.0 (0)
Seminyak

Seminyak is een stad ten noorden van Legian. Het is meer mondaine badplaats met voornamelijk luxe accommodatie en modieuze, dure restaurants en bars. De sfeer is veel vooruitstrevender en meer relaxt dan Kuta en het strand is in het bijzonder veel stiller overdag. Seminyak is ook badplaats met de dure spa's en boetiekjes, die je alleen vindt in hoofdstad van Bali. Nergens is de verandering op Bali in de afgelopen jaren zo groot geweest als hier.

Land: Indonesië Regio: Bali Plaats: Seminyak

Het is moeilijk voor te stellen, dat deze huidige badplaats tien jaar geleden een vissersdorp was, afgescheiden van de andere plaatsen.
De nieuwe tijd voor Bali ging snel en Seminyak ontwikkelde zich in een verbazingwekkend tempo. Alle groene ruimte, die vroeger Seminyak en Legian scheidde, werden volgebouwd.

Het is nu bijna onmogelijk om te bepalen waar Seminyak eindigt en de nabijgelegen dorpen van Petitenget, Umalas en Kerobokan beginnen. Dit heeft zeker zijn nadeel, want het hele gebied is overvol geworden.
Seminyak Beach en Petitenget Beach heeft grijs zand, dat zich in beide richtingen uitstrekt zo ver als het oog kan zien.

In het zuiden gaat het strand over in het Legian Beach en dan in Kuta Beach, maar het is hier merkbaar stiller. De zonsondergangen zijn hier beroemd, en ook gelegenheid om zich te mengen met de beau monde. Gemakkelijke toegangswegen naar het strand is het eind van Jalan Dhyana Pura en tussen de grote openbare parkeerplaats bij de Petitenget Tempel en het La Luciola restaurant. Pura Petitenget aan het strand bij Jalan Petitenget is een compacte, mooie Balinese tempel. Deze is bekend om de bijzonder spectaculaire strand-side ceremonies. Er is hier een tempel geweest sinds de 16de eeuw. Hoewel dit niet één van de belangrijkste negen tempels van Bali is, is het een belangrijke schakel in de reeks van westkust-tempels tussen Pura Uluwatu en Pura Tanah Lot.

De straten van Seminyak worden steeds overvoller met verkeer, vooral Jalan Laksmana is hiervan een voorbeeld. Je kunt het beste hier wandelen of een motor / fiets huren. De wegen op Bali worden meestal genoemd naar de plaats waar de weg naar toe gaat. Dus als je Legian verlaat en naar Seminyak gaat, verandert Jalan Legian van naam en wordt het Jalan Seminyak. Een aantal wegen in Seminyak hebben alternatieve namen gekregen. De wijziging weerspiegelt vaak de verandering van de plaats. Er zijn veel wegen bij gekomen. Hoewel dit probleem niet exclusief voor Seminyak is, lijkt het hier meer dan ergens anders op Bali te gebeuren.

Seminyak is het centrum op Bali van de hippe en vernieuwende modewinkels. Er zijn ook veel ateliers en design winkels met mooie tassen en juwelen. Een goed startpunt voor een shopper zouden de vele kleine boetiekjes en design winkels op Jalan Laksmana kunnen zijn.

Als u op zoek bent naar Indonesische antiek (echte of reproducties), of gewoon wil genieten van het snuffelen in winkeltjes met huishoudelijke artikelen, moet u Jalan Kerobokan proberen. Het is een zeer drukke weg en moeilijk door te komen, maar aan beide zijden van de straat zijn tal van meubelzaken, antiek- en huishoudartikelen winkels. Een rustiger optie, maar net zo lonend voor soortgelijke producten, is de Jalan Mertanadi.

Bezienswaardigheden

Gezien het feit dat Seminyak dicht bij Kuta en Denpasar ligt kan je bij deze plaatsen meer bezienswaardigheden vinden die te bezoeken zijn tijdens je verblijf je in Seminyak.

Pura Petitenget

Locatie: 5km vanaf centrum – 10 minuten rijden | Categorie : Cultuur en historie

Pura Petitenget is een belangrijke zeetempel in Seminyak die gebouwd is in opdracht van de priester Nirartha. Deze tempel is één van de zes zeetempels langs de kustlijn die bedoelt zijn om Bali te beschermen tegen de kwade geesten uit de zee. Gedurende de Balinese feestdagen is Pura Petitenget, vanwege de mooie ceremonies die dan te zien zijn, zeer druk bezocht.

Activiteiten

Paardrijden
In en in de omgeving van Seminyak zijn verschillende stallen waar je paarden kunt huren. Met deze paarden kun je dan in de omgeving rijden door bijvoorbeeld de rijstvelden en over het strand.

Surfen
In Seminyak en omgeving zijn verschillende surfscholen waar je lessen kan nemen en spullen kunt huren. Vaak organiseren de scholen ook excursies naar de betere surflocaties en houden daarbij waar mogelijk rekening met het niveau van de surfer. Het is hier dus mogelijk om te surfen voor beginners tot ver gevorderden.

Golf
Op ongeveer 40 minuten rijden van Seminyak ligt een golfbaan waar je kunt golfen, dichtbij de tempel Tanah Lot. Deze golfbaan ligt tussen de rijstvelden, bossen en rivieren. Het is dus een ideale golfbanen om in de “vrije” natuur te golfen.

Uitgaan

Dineren
De prijzen voor te dineren liggen in Seminyak voor Balinese begrippen aan de hoge kant. Het is een stuk lastiger om hier voor weinig geld te eten. In deze badplaats zijn wel alle keukens vertegenwoordigd van traditioneel Balinees tot bijvoorbeeld Italiaans en Frans. Aan het strand liggen een paar chiquere restaurants waar je romantisch kunt dineren bij zonsondergang.

Bars
In Seminyak zijn verschillende bars waar je goed kan uitgaan. Ook hier liggen de prijzen wat hoger dan in de rest van Bali. In de bars kun je meestal goede en unieke cocktails bestellen, maar deze zijn vaak aan de dure kant. Seminyak staat ook bekend vanwege de vele partydrugs die hier te verkrijgen zijn. Het is duidelijk dat het niet verstandig is om drugs te kopen aangezien de straffen op het bezit en gebruik van drugs in Indonesië net als in Thailand erg hoog zijn, met als ergste geval de doodstraf.

Spa
Seminyak staat bekend vanwege de vele goede spa’s die hier te vinden zijn. Hoewel de prijzen voor Balinese begrippen erg hoog zijn, zijn ze in vergelijking tot westerse prijzen erg goedkoop. De spa’s zijn van alle luxe voorzien en het is mogelijk om verschillende behandelingen te krijgen.

Seminyak

Indonesië
min: 26°C
max: 29°C
Wind: 13 km/u
Vochtigheid: 80%
vrijdag, 22 januari, 2021
08:21:16

28°C

Mogelijk lichte regen en hoge luchtvochtigheid

vrijdag

26°C/29°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

dinsdag

26°C/31°C

Mogelijk lichte regen gedurende de nacht.

zaterdag

25°C/31°C

Mogelijk lichte regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

woensdag

26°C/30°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

zondag

26°C/31°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

donderdag

26°C/30°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

maandag

26°C/30°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

vrijdag

26°C/32°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

Foto's

Seminyak
Seminyak

Kaart

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers reviews voor deze listing.
Heeft u al een account?
Reviews (hoe hoger hoe beter)
(Water)sporten
Bezienswaardigheden
Kindvriendelijkheid
Lokale bevolking
Openbaar vervoer
Restaurant
Shopmogelijkheden
Strand/ meer
Uitgaansgelegenheden
Positief & Negatief
Over Mij
Commentaar