Nessebar

Nessebar

 
0.0 (0)
Nessebar

Het is een van de mooiste steden van de Bulgaarse Rivièra. Majestueuze witte kliffen, azuurblauwe zee, goudkleurig zand en eindeloze stranden, omgeven door duinen - dus Nessebar is een echte diamant en pracht van de natuur. De stad is ongeveer 3.000 jaar geleden gesticht en is dankzij haar schitterende zandstrand, rijke historie en moderne hotels uitgegroeid tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Bulgarije.

Land: Bulgarije Regio: Bulgaarse Rivièra Plaats: Nessebar

Bezienswaardigheden Oude stad van Nesebar

De Oude stad van Nesebar is een authentieke en sfeervolle stad met geplaveide straatjes, winkeltjes en veel bezienswaardigheden uit de Hellenistische periode maar ook Bulgaarse huizen uit de 19de eeuw. Deze Bulgaarse huizen met stenen funderingen, donkergekleurde houten bovenbouw en brede houten dakranden zijn karakteristiek voor wat wel de Nesebar Wedergeboorte wordt genoemd.

De huizen zijn gebouwd in een typerende Zwarte Zee architectuur of Bulgaarse renaissance architectuur tijdens de Bulgaarse Nationale Wedergeboorte (1762-1878). Rondom de stad liggen vestingmuren die gebouwd zijn in de 5de eeuw v.Chr., sommige torens van de Byzantijnse stadsmuren werden later gebouwd.

Kerken in Nesebar

De Christus Pantocrator kerk in het centrum van de oude stad werd gebouwd in de 13de en 14e eeuw en is kenmerkend voor de bloei van Nesebar. In de kerk is een galerie die werk van lokale kunstenaars verkoopt. De Kerk van Christus Pantocrator heeft een rijke en kleurrijke decoratie op de buitenmuren en is in Bulgarije een van de best bewaarde kerken uit de middeleeuwen.

De Oude Metropolietenkerk (Stara Mitropoliya) werd ook wel de St. Sophia kerk genoemd en is gebouwd in de 5de en 6de eeuw. Het was de belangrijkste kerk van het oude Menebria, de hele vloer was oorspronkelijk bedekt met mozaïeken van gekleurde steentjes.

De Nieuwe Metropolietenkerk (Nova Mitropoliya) wordt ook wel de Sveti Stefan of St. Stefan kerk genoemd. Het oudste deel van de kerk werd in de 11de eeuw gebouwd en in de 16de eeuw werd de kerk verder uitgebouwd. Opvallend is de sierlijke bouwstijl van de gevel en een fresco op de buitenmuur. De St. Stefan kerk is nu een museum met veel fresco’s uit de 16de tot 18de eeuw.

De Johannes de Doperkerk is gebouwd in de 11de eeuw, het is een van de best bewaarde kerken in Nesebar. Op de buitengevel zijn enkele fresco’s te zien en in de kerk is een galerie.

De Sveti Spas kerk of de Kerk van de Heilige Verlosser is een eenvoudige kerk gebouwd in de 17de eeuw (foto links). De muren binnen in de kerk zijn volledig bedekt met fresco’s. In de vloer lag een grafsteen van een Byzantijnse prinses die nu te zien is in het Nessebar archeologisch museum.

De Sveta Paraskeva kerk of de St. Paraskevi kerk, waarschijnlijk gebouwd in de 13de eeuw.

De Kerk van de Heilige Aartsengelen Michaël en Gabriël ligt in het noordelijke gedeelte van de Oude stad en werd waarschijnlijk gebouwd in de 13de eeuw.

De Johannes Aliturgetoskerk is gebouwd in de 14de eeuw, vanaf de kerk is er een mooi uitzicht op de Zwarte Zee.

Het Archeologisch Museum Nesebar ligt bij de ingang van de oude stad, het Etnografisch museum ligt in het zuiden van de stad achter de Oude Metropolieten kerk.

Stranden Nessebar

Naast de enorme hoeveelheid cultuur heeft Nessebar ook een waanzinnig mooi strand met een lengte van één kilometer. Het strand wisselt fijn, goudkleurig zand af met kiezelstenen en is een van de mooiste van Bulgarije. Tijdens uw vakantie Nessebar kunt u langs de kustlijn schitterende wandelingen maken. Onderweg kunt u uitrusten en heerlijk eten in een van de lokale restaurants of tavernes.

Het weer in Nessebar

Het weer in Nessebar is ideaal in de periode van juni tot september. In de zomer loopt de temperatuur op tot gemiddeld 26 graden met een maximale temperatuur van 35 graden. De winters zijn koud met gemiddelde dagtemperaturen tot 2 graden.

Uitgaan Nessebar

Liefhebbers van nachtleven zullen zich hier niet vervelen. Wanneer de duisternis valt over de stad, zijn er talrijke lichten in Nessebar van dansvloeren en nachtclubs. Vergeet niet om lokale restaurants te bezoeken, die een ware ontdekking voor liefhebbers van exotische gerechten zullen worden. Een onderscheidend kenmerk van de lokale keuken is een ruime keuze aan gerechten met zeevruchten. Hier kunt u gegrilde kreeft staart, kikkerbillen, mosselen in beslag, haaienvlees, garnalen cocktail en vele andere lekkernijen proberen. Natuurlijk zijn er ook restaurants die traditionele Europese gerechten serveren.

Nessebar

Bulgarije
min: 13°C
max: 16°C
Wind: 19 km/u
Vochtigheid: 73%
zondag, 28 november, 2021
19:25:49

13°C

Overwegend bewolkt

zondag

13°C/16°C

Lichte regen gedurende de ochtend.

donderdag

9°C/13°C

Helder gedurende de dag.

maandag

9°C/20°C

Vanaf de middag mogelijk lichte regen.

vrijdag

13°C/17°C

Veel wind tot de avond.

dinsdag

2°C/11°C

Regen gedurende de ochtend en middag.

zaterdag

2°C/14°C

Regen tot de avond.

woensdag

3°C/10°C

Helder gedurende de dag.

zondag

3°C/7°C

Licht bewolkt gedurende de dag.

Foto's

Nessebar
Nessebar
Nessebar
Nessebar
Nessebar
Vestingmuren Nessebar
Nessebar
Nessebar
de Christus Pantocrator kerk
Kerk van de Heilige Aartsengelen

Kaart

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers reviews voor deze listing.
Heeft u al een account?
Reviews (hoe hoger hoe beter)
(Water)sporten
Bezienswaardigheden
Kindvriendelijkheid
Lokale bevolking
Openbaar vervoer
Restaurant
Shopmogelijkheden
Strand/ meer
Uitgaansgelegenheden
Positief & Negatief
Over Mij
Commentaar