Legian

Legian

 
0.0 (0)
Legian

Legian is een kustplaats met een mooi zandstrand in Zuid-Bali, ten noorden van Kuta en ten zuiden van Seminyak.
Legian strekt zich aan het strand uit van Jalan Melasti (einde Kuta) tot aan de Jalan Arjuna (begin Seminyak). Jalan Arjuna staat ook bekend als Jalan Double Six.
Het merendeel van de populaire hotels in Legian liggen aan of dichtbij het strand. De plaats Legian is niet groter dan een paar huizenblokken in een grote stad, maar ondanks het kleine formaat, komen de bezoekers er erg graag, vanwege het prachtige strand, en de vele hotels in de middencategorie.
Het gedeelte van Legian, dat tegen Kuta aanligt, heeft ook bars en winkels nèt zoals in Kuta. Het ligt nu eenmaal tegen Kuta aan, maar Legian is minder druk en chaotisch. Het is een eenvoudig gedeelte, waar u nog steeds kunt genieten van de lage prijzen. Het noordelijke gedeelte van Legian, dat aan Seminyak grenst, is veel rustiger en is ook een populair surfstrand.
Het meest populaire strand van Legian Beach ligt aan het einde van Jalan Padma, en wordt ook wel Padma Beach genoemd. Het is veel rustiger dan in Kuta. Het heeft een beter en minder druk surfstrand, en is de gebied van vele, leuke bierverkopers, die onder parasols op het strand zitten. Het is er gemakkelijk parkeren.

Land: Indonesië Regio: Bali Plaats: Legian

Bezienswaardigheden

Gezien het feit dat Legian dicht bij Kuta en Denpasar ligt kan je bij deze plaatsen meer bezienswaardigheden vinden die te bezoeken zijn tijdens je verblijf je in Legian.

Legian Beach

Locatie: 1 km vanaf centrum – 10 minuten te voet | Categorie : Zee en strand

Het strand van Legian loopt van Kuta door tot Seminyak. Met name het stuk wat bekend staat als Padma Beach is het meest in trek bij toeristen. Hier zijn ook de meer populaire hotels en accommodaties van Legian te vinden. Legian Beach zelf is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld het strand van de naburige dorpen en is beter geschikt voor minder ervaren surfers. Op Padma beach staan veel verkopers die koele drankjes verkopen.

Activiteiten

Surfen
Op het strand van Legian beach is het mogelijk om surfboards of boogieboards te huren. Daarnaast is het mogelijk om surflessen te nemen bij een van de vele surfscholen in Legian. Als je een surfboard bij de lokale bevolking huurt, moet je goed kijken naar de staat. Let ook op dat ze niet te veel in rekening brengen. Als je bij winkels cq. scholen in Legian een surfboard huurt zal dit ongeveer Rp 50.000 per uur kosten. Zorg er voor dat je bij de lokale bevolking niet meer betaald dan die Rp 50.000 per uur. Op het moment dat je een les neemt bij een school in Legian, krijg je vaak korting bij het huren van boards. In dit geval betaal je dan ongeveer de helft van de normale prijs.

Duiken
In Legian zijn enkele duikscholen waar je kan leren duiken. Bij deze duikscholen is het ook mogelijk om duikexcursies of de zogenaamde liveaboards te boeken. Deze excursies variëren in ervaringsniveau van beginnend tot ervaren duikers. Bij de meeste duikscholen is het ook mogelijk om duikbenodigdheden te huren, neem van te voren contact op met deze scholen om te reserveren.

Winkelen
Legian staat vol met winkeltjes en kraampjes waar je van alles kan kopen van moderne surfbenodigdheden tot traditionele Balinese kunst. Naast de vele winkels zijn er ook 2 markten. Op de markt dichtbij het strand kan je traditionele handwerken en veel souvenirs kopen. De andere markt is gericht op verse etenswaren. Deze markt begint al vroeg in de ochtend. Als je echt vers wilt kopen, is het aan te raden om daar vroeg in de ochtend naar toe te gaan.

Uitgaan

Dineren
In Legian zijn behoorlijk veel restaurants en eetkraampjes. Alle keukens zijn vertegenwoordigd zoals bijvoorbeeld de Indonesische, westerse en Thaise keuken. De restaurants aan het strand zijn ideaal om ’s morgens te ontbijten of ’s avonds te dineren bij zonsondergang. Bij de foodstands op het strand kun je voor weinig geld zeer goede traditionele maaltijden als nasi goreng, mie goreng en bakso (pittige soep met gehaktballen) bestellen.

Bars
Legian staat niet bekend vanwege het bruisende nachtleven, maar als je ’s avonds even uit wilt is dat goed mogelijk. Er zijn bars waar je ’s avonds en ’s nachts heen kan gaan. Sommige van deze bars in Legian zorgen ook voor live muziek. Daarnaast zijn er bars / clubs waar geregeld nationale en internationale DJ’s optreden. Hier zijn de kledingvoorschriften meestal iets strenger, ze kunnen bij de deur bijvoorbeeld moeilijk doen over slippers.

Spa
In Legian zijn verschillende spa’s en resorts waar je perfect tot rust kunt komen. Van traditionele behandelingen tot de meest moderne behandelingen zijn mogelijk in Legian. Dit is de ideale manier om alle opgebouwde stress in een relaxte omgeving te doen vergeten.

Bereikbaarheid

De meeste vakantiegangers die naar Legian gaan landen op het vliegveld bij Denpasar. Vanuit dit vliegveld zijn er eigenlijk 2 manieren om in Legian te komen.

Auto – Taxi
Een rit met de auto – taxi naar Legian is ongeveer 7km en duurt ca. 15 minuten. De kosten van taxi bedragen ca. Rp 55.000. Deze taxi’s staan bij de uitgang van het vliegveld te wachten, maar spreek voor dat je vertrekt een duidelijke prijs af.

Bemo
Vanuit het vliegveld kan je een Bemo nemen naar Legian. De minibusjes doen er ongeveer net zo lang over als de taxi. Het is wel mogelijk dat deze onderweg stoppen om andere passagiers mee te nemen. Een rit met de Bemo naar Legian kost ca. Rp 15.000.

Legian

Indonesië
min: 26°C
max: 29°C
Wind: 17 km/u
Vochtigheid: 83%
vrijdag, 22 januari, 2021
07:05:23

27°C

Mogelijk lichte regen en hoge luchtvochtigheid

vrijdag

26°C/29°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

dinsdag

26°C/31°C

Mogelijk lichte regen gedurende de nacht.

zaterdag

25°C/31°C

Mogelijk lichte regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

woensdag

25°C/30°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

zondag

26°C/32°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

donderdag

26°C/30°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

maandag

26°C/30°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

vrijdag

26°C/32°C

Regen en hoge luchtvochtigheid gedurende de dag.

Foto's

Legian
Legian
Legian

Kaart

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers reviews voor deze listing.
Heeft u al een account?
Reviews (hoe hoger hoe beter)
(Water)sporten
Bezienswaardigheden
Kindvriendelijkheid
Lokale bevolking
Openbaar vervoer
Restaurant
Shopmogelijkheden
Strand/ meer
Uitgaansgelegenheden
Positief & Negatief
Over Mij
Commentaar