Kemer

Kemer

 
0.0 (0)
Kemer

Kemer is een toeristische plaats in de provincie Antalya. Het ligt op zo’n drie kwartier rijden van de stad Antalya en op zo’n uur en een kwartier van het internationale vliegveld van Antalya. Tot enkele tientallen jaren geleden was Kemer een onbeduidend vissersplaatsje. Zoals onder invloed van het toerisme wel vaker gebeurd is, is ook Kemer getransformeerd tot een badplaats waar nu vooral geld verdiend wordt met het toerisme. In vergelijking tot een aantal andere Turkse steden is Kemer nog redelijk beperkt van omvang. Naar schatting wonen er nu zo’n dertigduizend inwoners in Kemer. Het aantal hotelbedden is echter veel groter, waardoor Kemer in het hoogseizoen ineens meer dan honderdduizend mensen binnen de stadsgrenzen heeft. Kemer heeft een mondain imago. Dit wordt mede veroorzaakt door de gemiddeld hogere kwaliteit van de hotels (naar men zegt) en het uitgaansleven van Kemer. Deze plaats is hip en happening. Dat heeft wel invloed op de prijzen die je in Kemer betaalt voor eten en drinken. Die liggen gemiddeld iets hoger dan in de gemiddelde badplaats in Turkije.

Land: Turkije Regio: Turkse Rivièra Plaats: Kemer

Wie nu Kemer bezoekt die kan zich niet voorstellen dat Kemer tot in de jaren zestig van de vorige eeuw alleen maar per boot bereikbaar was. Mede dankzij de financiering van de Wereldbank is er een goede infrastructuur gekomen en is men begonnen aan de ontwikkeling van het toerisme. Dat Kemer vrij recent tot ontwikkeling is gekomen is ook goed te zien aan de manier waarop de straten opgebouwd zijn. Bij het aanleggen van de straten is goed rekening gehouden met de bouw van hotels en het verwerken van de grote hoeveelheid toeristen die hier in het zomerseizoen naartoe komt.

Het weer

Kemer is een populaire badplaats aan de Turkse Riviéra. Kemer heeft een mild mediterraan klimaat met zachte vochtige winters en droge warme zomers. In de zomer word de het inwoners aantal hier vervijfvoudigd en zijn de mooie stranden restaurants en pubs gevuld met toeristen. Op een paar kilometer afstand ligt een nationaal park dat zeker een bezoekje waard is ook een jeep safari door het Tauresgebergte is een must.

Kemer

Turkije
min: 17°C
max: 24°C
Wind: 7 km/u
Vochtigheid: 51%
dinsdag, 26 oktober, 2021
17:33:33

22°C

Licht bewolkt

dinsdag

17°C/24°C

Licht bewolkt gedurende de dag.

zaterdag

18°C/25°C

Helder gedurende de dag.

woensdag

18°C/24°C

Licht bewolkt gedurende de dag.

zondag

17°C/25°C

Zware regenbuien gedurende de nacht.

donderdag

18°C/25°C

Helder gedurende de dag.

maandag

18°C/22°C

Regen gedurende de ochtend.

vrijdag

18°C/26°C

Helder gedurende de dag.

dinsdag

17°C/23°C

Licht bewolkt gedurende de dag.

Foto's

Kemer
Kemer
Kemer
Kemer

Kaart

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers reviews voor deze listing.
Heeft u al een account?
Reviews (hoe hoger hoe beter)
(Water)sporten
Bezienswaardigheden
Kindvriendelijkheid
Lokale bevolking
Openbaar vervoer
Restaurant
Shopmogelijkheden
Strand/ meer
Uitgaansgelegenheden
Positief & Negatief
Over Mij
Commentaar