Çeşme

Populair
 
0.0 (0)
Çeşme

Cesme, een toeristische stad en een schiereiland in Turkije, gelegen ten westen van de provincie Izmir op ongeveer 82 kilometer afstand. De stad is bijna volledig omgeven door de mooie Egeïsche Zee. Er zijn een aantal zeer mooie, heldere en staalblauwe stranden in Cesme te vinden. De betekenis van het woord ‘’’’ is de fontein, dit vanwege de vele warmwaterbronnen. In Cesme vindt u eigenlijk alles; uitstekende restaurants, accommodaties en entertainment voorzieningen.

 

Cesme is voor vele binnenlandse (toeristen uit Turkije) en buitenlandse toeristen een zeer beroemde stad. Dit komt mede door haar prachtige en diepblauwe water van de Egeïsche Zee, waar er tevens zeer veel strandtenten zijn te vinden. Op dit moment wonen er ongeveer 40.000 mensen in de stad, waarvan 13.000 in de dorpen. Het aantal mensen in Cesme stijgt in de zomerse maanden met ongeveer 310.000 mensen, tot ongeveer 350.000. Dit laat zien hoe toeristisch deze prachtige stad is. In tegenstelling tot de vele toeristische steden in Turkije heeft de stad Cesme geprobeerd om haar authentieke karakter te behouden, welke ook te zien is in de architectuur van de stad.

 

Cesme vindt u ook zeer veel oude religieuze gebouwen, zoals Moskee’s, Kerken   en Kloosters. De afgelopen jaren is de infrastructuur rondom Cesme ook zeer verbeterd, waardoor de stad een aanzienlijke groei heeft meegemaakt. Cesme is bijvoorbeeld gemakkelijk te bereiken via het internationale Airport; Adnan Menderes. De stad is ook internationaal   via de zee te bereiken. Op dit moment behoort de stad tot de beroemdste toeristische steden van Turkije. De verbetering van de infrastructuur   heeft ook geleid tot meer binnenlandse toeristen, voornamelijk uit de   miljoenensteden van Turkije: Istanbul, Ankara en Izmir.

 

Cesme is daarnaast een trekpleister voor de toeristen die willen geniet van   het windsurfen. Daarnaast is het nachtleven in de stad ook erg populair, voornamelijk in de zomer. Ook is de stad aantrekkelijk met haar mooie (vis)restaurants, winkels, historische monumenten, hotels en natuurlijk de stranden!

 

Nachtleven Cesme

 

Het nachtleven van Cesme is zeer goed en daarom ook een favoriete plaats om rond te hangen voor de 'high society' uit Izmir. Tijdens de schoolvakanties en in de weekenden loopt Izmir bijna letterlijk leeg in Cesme en de directe omgeving. Dit is de reden voor de ontelbare moderne bars en disco's die u overal vindt. Sommige liggen vrij verborgen en moeilijk te vinden voor de gewone toerist. Al feestend tot in de vroege uren of sommige bars blijven zelfs 24 uur open.

Land: Turkije Regio: Turkse Westkust Plaats: Çeşme

Çeşme

Turkije
min: 10°C
max: 15°C
Wind: 27 km/u
Vochtigheid: 36%
zondag, 11 april, 2021
15:35:58

14°C

Helder

zondag

10°C/15°C

Helder gedurende de dag.

donderdag

14°C/19°C

Helder gedurende de dag.

maandag

12°C/17°C

Helder gedurende de dag.

vrijdag

14°C/18°C

Licht bewolkt gedurende de dag.

dinsdag

15°C/18°C

Licht bewolkt gedurende de dag.

zaterdag

14°C/19°C

Zwaar bewolkt gedurende de dag.

woensdag

14°C/19°C

Veel wind gedurende de middag.

zondag

14°C/20°C

Helder gedurende de dag.

Foto's

Kaart

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers reviews voor deze listing.
Heeft u al een account?
Reviews (hoe hoger hoe beter)
(Water)sporten
Bezienswaardigheden
Kindvriendelijkheid
Lokale bevolking
Openbaar vervoer
Restaurant
Shopmogelijkheden
Strand/ meer
Uitgaansgelegenheden
Positief & Negatief
Over Mij
Commentaar