Albena

Albena

Populair
 
0.0 (0)
Albena

Albena is een in de jaren ’70 aangelegde badplaats met veel groen tussen de accommodaties door, waardoor de plaats prettig aandoet. Direct na de bouw was Albena één van de modernste vakantiesteden langs de Bulgaarse kust. De architectuur van de resort lijkt op één van de stedelijke modellen van Walter Gropius’ zoals de meeste hotels een terrasvormige structuur hebben die op zoveel mogelijk zon is gericht in de zomer. Albena ligt 32 km ten noorden van Varna en slechts 12km ten zuidwesten van Balchik op een lange uitloper in het open noordelijke deel van de Baai van Varna.

 

Land: Bulgarije Regio: Bulgaarse Rivièra Plaats: Albena

In het noorden is de kust steil, kenmerkend geel zandsteen en kalksteen, typisch voor deze omgeving. De steenhelling was de belangrijkste bron van bouwmateriaal voor het resort. Langs het strand ligt mooie begroeiing waarin vele hoteltorens gebouwd zijn met 10 tot 15 etages.

Albena heeft een strand van 7km lang en 100 meter breed met fijnkorrelig zand. De zee is hier ondiep en zeer geschikt voor kleine kinderen. Aan de kust tussen Albena en Kranevo is een 4 kilometer lang naaktstrand, dat begint 100 meter na het laatste hotel in Albena (hotel Gergana).

In het oosten van Albena kunt u de ruines van een Osmaans klooster bezoeken. In de kerk bevindt zich het grafmonument van de Az Azala-Baba, dat onder moslims erg populair is. Als de kerk gesloten is kunt u de sleutel ophalen bij de overbuurman.

Albena

Bulgarije
min: 0°C
max: 0°C
Wind: 0 km/u
Vochtigheid: 0%
Thursday, 21 September, 2023
15:27:44

0°C

Thursday

0°C/0°C

Thursday

0°C/0°C

Thursday

0°C/0°C

Thursday

0°C/0°C

Thursday

0°C/0°C

Thursday

0°C/0°C

Thursday

0°C/0°C

Thursday

0°C/0°C

Foto's

Albena
Albena
Albena
Albena

Kaart

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers reviews voor deze listing.
Heeft u al een account?
Reviews (hoe hoger hoe beter)
(Water)sporten
Bezienswaardigheden
Kindvriendelijkheid
Lokale bevolking
Openbaar vervoer
Restaurant
Shopmogelijkheden
Strand/ meer
Uitgaansgelegenheden
Positief & Negatief
Over Mij
Commentaar