Adana

Adana

Populair
 
0.0 (0)
Adana

Adana is de op drie na grootste stad van Turkije. De stad ligt in het zuiden van het land, ten oosten van Tarsus, ongeveer 30 kilometer van de Middellandse Zee. Adana ligt in het midden van de vlakte Cukurova oftewel de Cilician vlakte. Adana is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Adana. De grond bij Adana is zeer vruchtbaar vanwege de rivier de Seyhan die hier stroomt.

Land: Turkije Regio: Turkse Rivièra Plaats: Adana

Geschiedenis

De stad werd waarschijnlijk ongeveer 3000 jaar geleden door Hittieten of de Grieken gesticht. Veel schade werd aangericht tijdens de oorlogen die vele eeuwen tussen Griekenland en Perzië gevoerd zijn. De naam Adana zou afkomstig zijn van Adanus, de zoon van Kronos uit de Griekse mythologie, die de stad gesticht zou hebben. In de eerste eeuw v.Chr. ging de stad deel uitmaken van het Romeinse Rijk. In deze tijd werd de stad een belangrijk handelscentrum. Uiteindelijk ging de stad in de 16e eeuw na Chr. deel uitmaken van het Ottomaanse Rijk.

Tussen 1918 en 1920 werd de stad door de Fransen bezet. De stad heeft een oud en een modern gedeelte. Een belangrijke bron van inkomsten is de textielindustrie. Er ligt een treinstation in de stad, en een vliegveld dichtbij de stad.

Het weer

De stad Adana is gelegen aan de rivier Seyhan en is de vierde stad van Turkije. Adana kent een mediterraan klimaat met milde winters. Het klimaat en de zeer vruchtbare bodem zorgt ervoor dat verschillende gewassen zoals Tabac, citrusvruchten en katoen hier in grote mate geproduceerd kunnen worden. In de zomermaanden kan het hier droog tot zeer droog worden terwijl in de wintermaanden er regelmatig een stevige bui kan vallen. Aan de vele oude bruggen, kastelen en moskeeën is nog steeds goed te zien hoe oud Adana is.

Adana

Turkije
min: 17°C
max: 28°C
Wind: 6 km/u
Vochtigheid: 94%
Tuesday, 17 May, 2022
00:48:23

18°C

Licht bewolkt

Tuesday

17°C/28°C

Licht bewolkt gedurende de dag.

Saturday

13°C/21°C

Helder gedurende de dag.

Wednesday

18°C/29°C

Helder gedurende de dag.

Sunday

16°C/25°C

Helder gedurende de dag.

Thursday

17°C/27°C

Licht bewolkt gedurende de dag.

Monday

17°C/27°C

Helder gedurende de dag.

Friday

15°C/28°C

Licht bewolkt gedurende de dag.

Tuesday

14°C/30°C

Helder gedurende de dag.

Foto's

Adana
Adana
Adana
Adana
Adana
Adana

Kaart

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers reviews voor deze listing.
Heeft u al een account?
Reviews (hoe hoger hoe beter)
(Water)sporten
Bezienswaardigheden
Kindvriendelijkheid
Lokale bevolking
Openbaar vervoer
Restaurant
Shopmogelijkheden
Strand/ meer
Uitgaansgelegenheden
Positief & Negatief
Over Mij
Commentaar