Indonesië

Indonesië

Indonesië

Indonesië is, in onze ogen terecht, één van de populairste bestemmingen onder reizigers. De mensen zijn er over het algemeen erg vriendelijk en het is een prachtig en veelzijdig land. Indonesië heeft meer dan 17.000 eilanden en is daarmee ongeveer vijftig keer groter dan Nederland. Doordat Indonesië uitgestrekt is over een grote oppervlakte kent het een aantal verschillende klimaten. Zo vind je in het westen van Indonesië tropische regenwoud en in het oosten savanne landschap. Over de hele archipel zijn bergen en vulkanen te vinden. Enerzijds zorgen de "actieve" vulkanen voor grote schade en anderzijds maken ze Indonesië één van de vruchtbaarste landen op aarde.

Land: Indonesië

Reizen in Indonesië

Indonesië is goedkoop, de hoogtepunten zijn er eindeloos, de bevolking is vriendelijk en de infrastructuur is vrij goed. We kunnen dus wel stellen dat Indonesië geschikt is voor backpackers. Indonesië is zo groot dat het onmogelijk is om alles te zien. Het landschap, de eilanden en de bergen, leiden ook tot langere reistijden tussen de verschillende locaties.

Java

Het grootste eiland van Indonesië is Java. Het is een geweldig eiland om al reizend te verkennen. De hoofdstad Jakarta is niet het toeristische hoogtepunt. De rest van Java compenseert dit ruimschoots. In het dichtbij Jakarta gelegen Bogor kun je de indrukwekkende botanische tuinen en een groot aantal rijstvelden bezoeken. Meer rijstvelden vind je in de buurt van Bandung, waar je een paar indrukwekkende vulkanen kunt zien. Verder richting het oosten ligt Yogyakarta, het culturele centrum van Indonesië. Bezoek hier ook het imposante Borobudur. Steden zoals Pangandaran en Bromo zijn ook een bezoekje waard. Bovendien maakt de goede infrastructuur op Java het reizen op dit eiland gemakkelijk.

Sumatra en Sulawesi

Twee andere grote eilanden in Indonesië zijn Sumatra en Sulawesi. Deze eilanden zijn bijna niet te vergelijken met Java. Toerisme is hier minder aanwezig, wat tevens charmant is. Op Sumatra vind je een grote variëteit in flora en fauna. Sulawesi heeft een paar leuke bezienswaardigheden en een interessante cultuur.

Bali en Lombok

Bali en Lombok zijn twee toeristische hoogtepunten. Met name Bali is onder veel toeristen populair. De vele bezienswaardigheden, de Balinese cultuur, de mooie stranden en het goede uitgaansleven hebben het eiland bij veel reizigers populair gemaakt; niet alleen onder pasgetrouwde stellen, ook onder andere reizigers. Het minder toeristische eiland Lombok heeft nog mooiere stranden dan Bali. De nabij gelegen Gili eilanden> ook. De eilanden zijn perfect te combineren met een bezoek aan deze regio. Daarbij zijn ze goed te bereiken vanaf Java.

Foto's

Indonesië
Indonesië
Indonesië
Indonesië

Kaart

Bezoekers-commentaren

Er is nog geen commentaar geschreven voor deze listing.
Heeft u al een account?
Positief & Negatief
Over Mij
Commentaar